Telefon   71 349 34 14

Telefon   509 203 360

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Informacje o piekarni z Wrocławia

Jesteśmy piekarnią i cukiernią rzemieślniczą z Wrocławia, która działa od 1978 roku.  Założycielem piekarni jest Stanisław Kibało. Nasza cukiernia jest położona w czystym środowisku obejmującym dolinę rzeki Bystrzycy. W tej malowniczej okolicy znajdziemy zbiorowiska leśne, oraz mozaikę łąk, pastwisk i pól uprawnych.

Naszą dumą jest zdrowe i smaczne pieczywo z piekarni rzemieślniczej – tutaj czas jest najważniejszym składnikiem naszych wyrobów. Poprzez długi czas wyrastania ciasta, jak i długi proces wypiekania uzyskujemy wyjątkowe smaczne pieczywo. Wypiekamy je wyłącznie z naturalnych surowców i na tradycyjnym zakwasie żytnim, który jest nieodzownym składnikiem diety człowieka. Zakwas wytwarza się w wyniku fermentacji mąki żytniej. Stwierdzono, że ma on lecznicze działanie w stanach zapalnych żołądka i jelita grubego. Pieczywo wyrabiane na takim zakwasie zalecane jest również w chorobach wątroby, nerek i trzustki.

 

wyroby z mąki

Produkcja wyrobów cukierniczych

Za sprawą wieloletniego doświadczenia nasza cukiernia specjalizuje się nie tylko w wypieku chleba oraz bułek. Zajmujemy się także produkcją wyrobów cukierniczych, w tym wspaniałych, tradycyjnych tortów.

W naszym bogatym asortymencie znajdują się torty na zamówienie dla dzieci, torty weselne, komunijne, a także torty na wiele innych okazji. Zajmujemy się także realizacją indywidualnych zamówień. Nasze produkty zachwycają smakiem, a także najwyższą jakością oraz świeżością produktów.

Naszym celem jest zwiększenie zadowolenia Klientów poprzez ciągłe rozwijanie gamy produktów, poprawienie ich jakości, wdrażanie innowacyjnych rozwiązań procesów produkcji – tak, aby pieczywo, które trafia na Wasze stoły, było zawsze jak najwyższej jakości.